Viinakellari

Järjestämme juhla- ja hautajaispitopöytiä jopa 60 hengelle Päh…

Lue lisää

Lue lisää

Lue lisääPähklan Kalastus

Muutamia kilometrejä Kuressaaresta sijaitsee paikka nimeltä Pähkla. Jo vanhoista hyvistä ajoista lähtien tämä paikka ollut kuuluisa puhtaasta vedestään ja vaikutukseltaan ihmeitä tekevistä lähteistään. Näistä tunnetuin on varmasti Pühatu (Pohjaton) josta on kerrottu useitakin legendoja. Vuosia sitten alettiin kyseisen lähteen vedessä kasvattamaan kaloja, joiden puhdas maku tunnetaan tänäpäivänäkin. Pähklassa kasvatettun kirjolohen puhdasta makua ovat kiittäneet myös muut kalankasvattajat ympäri Viroa. Nyt on jokaisella tilaisuus näitä puhtaassa vedessä kasvaneita ja puhtaan makuisia kaloja kalastaa ja maistaa milloin tahansa. Riittää että ajaa paikalle ja kokeillee kalaonneaan entisen Pähklan Kartanon viinanpolttimon lammikossa. Tämä lampi saa vetensä kaivosta joka ammentaa vetensä samasta maankuoren syvyydestä kuin paikalliset lähteetkin.

Vaikka entisen kartanon viinanpolttimon rakennuksesta ei ole mitään jäljellä, sen vierellä sijainnut suuri kalkkikivikellari on säilynyt. Kellarin vieressä sijainneen viinakeittiön perustalle on rakennettu uusi rakennus, jossa pyydetylle kalalle annetaan vielä se viimeinen silaus ja valmistetaan maistuva ateria. Kala tarjoillaan ilman liikoja mausteita - käytetään vain suolaa ja tuoretta tilliä, haluttaessa hunajaa tai juustoa. Varjoisa terassi tarjoaa suojaa sekä auringolta että sateelta.

Suurella avaralla pihalla on tilaa ja tekemistä niin suurille kuin pienille. Ja suurien puisten pöytien taakse mahtuu meitä paljon.